Körturer med släde

Under februari  och början av mars erbjuder vi kortare slädturer, ca 30-45 minuter, i vackert vinterlandskap- Vi ryms ca 4 vuxna (med mig) och 2 barn i släden. Kostnad 650 kr. Turerna utgår från stallet i Öjebyn. 

Vi kör häst och vagn på Swensbylidjas kulturtisdagar den 10/7, 17/7, 24/7 och 31/7, ca kl 12-15. Varje tisdag i juli sprudlar hela hembygdsområdet av liv och rörelse. Här mal vi mjöl, slipar yxor, tvättar mattor, smider, bakar, sågar, separerar mjölk och kärnar smör. Precis sådant som man gjorde på en lantgård för hundra år sedan.
Vi serverar palt, hamburgare, våfflor, slobben och gott hembakt fika.
Entré: 20 kr (barn gratis) 20 kr per person för en kortare åktur.

Körning på Öjeby julmarknad november 2017

KÖRTURER MED HÄST OCH VAGN

Under sommaren 2018 erbjuder vi  turer i Öjebyn, Svensbyn och Hortlax, ca 1 timmasturer eller efter önskemål. Erbjuder också bröllopskörningar och körningar vid olika evenemang.

I Svensbyn kör vi med "westernvagn" där det ryms ca 10 personer. Pris för ca 1 timmarstur 1750 kr + moms (6%). Start och stopp vid Swensbylidja eller efter överenskommelse.

I Hortlax kör vi med lastvagn med sittplatser för ca 10-12 personer. Pris för ca 1 timmarstur 1750 kr + moms (6%). Start i Höglandsnäs eller efter överenskommelse. 

I Öjebyn kör vi en vagn där det ryms ca 5 vuxna och 2 barn. Pris för ca 1 timmarstur 1400 kr + moms (6%).  

6 fredagar, from 6/7 tom 10/7 kör vi på Stormyrbergets Bondgårdsfredagar. https://www.stormyrberget.se/bondgardsfredag. Där ingår åkturer med oss, kl 12-14,  i éntrepriset. 

 

EN TIDSRESA MED HÄST OCH VAGN I ÖJEBYN!

Karin Stare och hennes nordsvenska brukshäst Elvira möter dig och ditt sällskap vid Solanderparken i Öjeby Kyrkstad och tar er med på en vagnstur bland kyrkstugor, herrgårdar och givetvis runt den vackra kyrkan.
Med i vagnen följer er guide för dagen. Medeltida skatter, vilda marknadshelger, världsomseglare, kyrktvång och brölloppsseder från förr – här finns mycket att berätta!
Resan tar cirka en timme från start och åter till utgångspunkten.
Bokning:
070-6085898
karin.stare@pitea.se
Läs mer om Karin och Elvira på www.hastturer.se
Karin Stare innehar F-skattsedel och har ansvarsförsäkring för passagerare.


Tidsåtgång ca 60 min
Detta ingår Transport av maximalt fyra vuxna eller fyra vuxna och två barn samt guidning på svenska eller engelska.
Pris 1825 kr inklusive moms
Möjliga tillval
”Kyrkkafe” med fika i vagnen
Guidning i Öjeby Kyrka efter vagnsturen


Bygg ut resan en till två timmar med körning till Granparken. Granparken är ett strövområde i lantlig miljö där hela familjen kan leka, njuta och inspireras av den härliga miljön. 
I parken finns ett trädgårdsområde, ett lantbruksmuseum, ruinen av norra Sveriges första översteboställe, en mindre lekplats samt Kaninkullen och Barnens zoo med ett antal klappvänliga djur. Toaletter finns i huset vid entrén till parken http://grans.naturbruksgymn.se/MeromGran/Granparken/tabid/159/Default.aspx

Vi erbjuder också körturer på marknader och olika evenemang runt Piteå, privata, föreningar och företag. Jag har möjlighet att hyra en  fin bröllopsvagn/högtidsvagn vid förfrågan om denna typ av körning vid Piteås olika kyrkor. 

Under sommaren 2017  hade jag och Elvira många olika köruppdrag, bla körde vi Opalens gruppboende på nationaldagen,  åkglada barn och vuxna på Stormyrbergets lantgård under 6 fredagar, "Lantgårdsfredagarna", på Kyrkmarkanden i Öjebyn i juli, på Swenbylidjas kulturtisdag vid ett tillfälle i juli,  Loppis på Noliaområdet, bröllop i Hortlax, på Grandagen på Grans Lantbruksskola i september, Träningskolans 28 elever + 12 personal på Grisberget i september,  Gammeldags julmarknaden i Öjebyn i november och slädkörning på Jössgården i Sjulsmark i december. 

Säljer också presentkort på körturer, alltid uppskattat att ge bort en upplevelse för att fira någon, då kan vi komma överens om dag och tid för körning som passar jubilaren.

Rehab med häst för enskilda och grupper tas emot regelbundet eller prova på ridning. 

Hästturer, innehar F-skattsedel. Ansvarsförsäkring för passagerare finns. Betalning via företagsswish, faktura eller kontant. Fler bilder på vår sida på Facebook, Hästturer Karin Stare, foton/album, eller på hemsidan www.hastturer.se. Info och bokningar via mail karin.stare@pitea.se eller telefon 070-608 58 98

 

 

Körningar på fredagarna på Stormyrbergets lantgård sommaren 2017

Körning vid Hortlax kyrka sommaren 2017

Körning med Elviras föl Elvis vid sidan vintern2015/16

Körning på Öjeby kyrkmarknad juli 2017

Bröllopskörning i Hortlax 2017

Körning på Jössgården, Sjulsmark/Piteå, december 2017

Körning kring kyrkan/kyrkstugorna i Öjebyn vid Påskmarknaden 31 mars 2018.

Körning kring kyrkan/kyrkstugorna i Öjebyn vid Påskmarknaden 31 mars 2018.

I Piteå finns en av Norrbottens äldsta och vackraste stenkyrkor. Omkring år 1500 inleddes byggnationer av Öjeby kyrka. Under 1700-talet blev dock kyrkan för trång och byggdes om till dagens korskyrka. Bredvid kyrkan står det fristående klocktornet som anses vara äldre än kyrkan.

Karlberg friluftsteater och friluftsområde men fin och omväxlande natur att vandra i.

Råberget tillhörande Karlbergs naturområde.

Kalkbrottet i Öjebyn.