Körning på Swensbylidja, Svensbyn, sommaren 2017

Körning på Öjeby julmarknad november 2017

KÖRTURER MED HÄST OCH VAGN

Under sommaren 2018 erbjuder vi både färdiga turer i Öjebyn och Svensbyn men ordnar också turer efter önskemål, vid olika evenemang samt bröllops/högtidskörningar.  

På nationaldagen, onsdag 6/6,  erbjuder vi kortare körturer på Stormyrbergets Lantgård i Pålberget. Välkomna att fira nationaldagen, delta i deras aktiviteter och åka häst och vagn denna dag. https://www.stormyrberget.se

Lörd/sönd den 30/6 och 1/7 finns vi på Kyrkmarknaden i Öjebyn. http://www.kyrkmarknaden.se. Erbjuder korta mysiga turer runt kyrkstugorna och kyrkan kring marknadsområdet. 

6 fredagar, from 6/7 tom 10/7 kör vi på Stormyrbergets Bondgårdsfredagar. https://www.stormyrberget.se/bondgardsfredag. Där ingår åkturer med oss i éntrepriset. 

 

EN TIDSRESA MED HÄST OCH VAGN I ÖJEBYN!

Karin Stare och hennes nordsvenska brukshäst Elvira möter dig och ditt sällskap vid Solanderparken i Öjeby Kyrkstad och tar er med på en vagnstur bland kyrkstugor, herrgårdar och givetvis runt den vackra kyrkan.
Med i vagnen följer er guide för dagen. Medeltida skatter, vilda marknadshelger, världsomseglare, kyrktvång och brölloppsseder från förr – här finns mycket att berätta!
Resan tar cirka en timme från start och åter till utgångspunkten.
Bokning:
070-6085898
karin.stare@pitea.se
Läs mer om Karin och Elvira på www.hastturer.se
Karin Stare innehar F-skattsedel och har ansvarsförsäkring för passagerare.


Tidsåtgång ca 60 min
Detta ingår Transport av maximalt fyra vuxna eller fyra vuxna och två barn samt guidning på svenska eller engelska.
Pris 1825 kr inklusive moms
Möjliga tillval
”Kyrkkafe” med fika i vagnen
Guidning i Öjeby Kyrka efter vagnsturen


Bygg ut resan en till två timmar med körning till Granparken. Granparken är ett strövområde i lantlig miljö där hela familjen kan leka, njuta och inspireras av den härliga miljön. 
parken finns ett trädgårdsområde, ett lantbruksmuseum, ruinen av norra Sveriges första översteboställe, en mindre lekplats samt Kaninkullen och Barnens zoo med ett antal klappvänliga djur. Toaletter finns i huset vid entrén till parken http://grans.naturbruksgymn.se/MeromGran/Granparken/tabid/159/Default.aspx

Jag kommer också att kunna erbjuda körturer i vackra byn Svensbyn under sommaren. Bla till vandringsleden Solanderleden och fiskesjöarna Djuptjärn och Vitsjön, friluftsområdet Vallen och Bodsjön runt. 

VAGN & VANDRING PÅ SOLANDERLEDEN

Ta av ryggsäcken, låt benen vila och upplev skogarna på ett annorlunda sätt!

Karin Stare och hennes nordsvenska brukshäst Elvira möter dig och ditt sällskap vid Solanderlen i Svensbyn och tar er med på en vagnstur runt vackra Bodsjön.
Resan tar cirka en timme. Ni kan välja att bli upphämtade vid hembygdsområdet Swensbylijda och avläppta vid fiskesjön Djuptjärn, eller tvärt om. Om ni hellre återvänder till utgångspunkten går det också bra.
Vid Djuptjärn finns en kåta med kamin för övernattning. Swensbylijdas sommarcafé håller öppet juni - augusti.
Bokning:
070-6085898
karin.stare@pitea.se
Läs mer om Karin och Elvira på www.hastturer.se
Karin Stare innehar F-skattsedel och har ansvarsförsäkring för passagerare.

Tidsåtgång ca 60 min
Detta ingår Frakt av fyra vuxna eller fyra vuxna och två barn samt bagage.
Pris 1325 kr inklusive moms
Möjliga tillval
Vattenleverans i samband med vagnsturen
Picknicklunch att äta i vagnen
Medföljande guide (svenska/engelska)

Solanderleden är en 22 mil lång vandringsled genom kustlandskapet i Swedish Lapland.
Mer om leden läser du på www.solanderleden.se

Priser varierar utifrån hur många som åker och längd och koncept på turen. Kontakta mig via mail, karin.stare@pitea.se eller sms/telfon 070-6085898.  

 Finns också möjlighet till barnridning efteråt eller prova på ridning vid annat tillfälle. 

Vi erbjuder också körturer på marknader och olika evenemang runt Piteå, privata, föreningar och företag. Jag har möjlighet att hyra en  fin bröllopsvagn/högtidsvagn vid förfrågan om denna typ av körning vid Piteås olika kyrkor. 

Under sommaren 2017  hade jag och Elvira många olika köruppdrag, bla körde vi Opalens gruppboende på nationaldagen,  åkglada barn och vuxna på Stormyrbergets lantgård under 6 fredagar, "Lantgårdsfredagarna", på Kyrkmarkanden i Öjebyn i juli, på Swenbylidjas kulturtisdag vid ett tillfälle i juli,  Loppis på Noliaområdet, bröllop i Hortlax, på Grandagen på Grans Lantbruksskola i september, Träningskolans 28 elever + 12 personal på Grisberget i september,  Gammeldags julmarknaden i Öjebyn i november och slädkörning på Jössgården i Sjulsmark i december. 

Säljer också presentkort på körturer, alltid uppskattat att ge bort en upplevelse för att fira någon, då kan vi komma överens om dag och tid för körning som passar jubilaren.

Rehab med häst för enskilda och grupper tas emot regelbundet eller prova på ridning. 

Hästturer, innehar F-skattsedel. Ansvarsförsäkring för passagerare finns. Betalning via företagsswish, faktura eller kontant. Fler bilder på vår sida på Facebook, Hästturer Karin Stare, foton/album, eller på hemsidan www.hastturer.se. Info och bokningar via mail karin.stare@pitea.se eller telefon 070-608 58 98

 

 

Körningar på fredagarna på Stormyrbergets lantgård sommaren 2017

Körning vid Hortlax kyrka sommaren 2017

Körning med Elviras föl Elvis vid sidan vintern2015/16

Körning på Öjeby kyrkmarknad juli 2017

Bröllopskörning i Hortlax 2017

Körning på Jössgården, Sjulsmark/Piteå, december 2017

Körning kring kyrkan/kyrkstugorna i Öjebyn vid Påskmarknaden 31 mars 2018.

Körning kring kyrkan/kyrkstugorna i Öjebyn vid Påskmarknaden 31 mars 2018.

I Piteå finns en av Norrbottens äldsta och vackraste stenkyrkor. Omkring år 1500 inleddes byggnationer av Öjeby kyrka. Under 1700-talet blev dock kyrkan för trång och byggdes om till dagens korskyrka. Bredvid kyrkan står det fristående klocktornet som anses vara äldre än kyrkan.

Karlberg friluftsteater och friluftsområde men fin och omväxlande natur att vandra i.

Råberget tillhörande Karlbergs naturområde.

Kalkbrottet i Öjebyn.